Türkçe Rock için alternatif seslerin başında gelen Kutsal, Los Angeles yaşantısına başarılı bir albüm ekleyerek müzik dünyasına döndü.
Alper Çakır ve Jimmy Waldo prodüktörlüğünde hazırlanan “Çırılçıplak” albümü, Kutsal’ın yaşamından izler taşıyan ve sanatçının birebir yaşantısından alıntılardan bestelediği şarkılardan oluşuyor. Albümün “Naked” isimli bir de İngilizce versiyonu piyasaya sunuldu. Bu da sanatçının çok yönlülüğünün açık bir kanıtı sayılabilir..
İlk albümüne göre sözlerdeki ve sounddaki farklılıklar sanatçının Amerika’daki daha özgün çalışma ortamına bağlı denilebilir. “Veda Şarkımı Yazdım” albümdeki çıkış parçası. “Kraliçe Ağlamaz” ise albümün belki de en etkileyici parçası, çünkü dinleyicide masalsı duygular uyandıran bir parça bana göre. Albüme ismini veren “Çırılçıplak” ise farklı sözleri ile dinleyicide değişik izlenimler bırakabiliyor.
Albümdeki davul kayıtlarında Roberto Zincone ve Pat Torpey, bass gitarda Tarkan Gözübüyük ve Matt Bissonette, gitarlarda Alper Çakır, Keyboard’da ise Jimmy Waldo ve Steve Williams yer alıyor.
Albümde sözlerdeki ve sound’daki farklılıklardan sanatçının 4 yıldır yaşadığı Amerika’dan etkilenimleri ve Amerikan kültürü apaçık ortaya çıkıyor. Müzikâl zenginlik açısından önemli bir ayrıntıda bu. Genel olarak albümün piyasa şartlarına göre çok farklı ve özgün olmasından dolayı başarılı bir albüm olarak nitelenebilir..
Albümün şarkı listesi;
01. Veda Şarkımı Yazdım
02. Kraliçe Ağlamaz
03. Sen Buz, Ben Ateşten
04. Gökkuşağı
05. Beni Ateşe Attılar
06. Uçurtmalar
07. Çalmışsın Uykumu
08. Resimler
09. Eğer Bir Filmse Bu
10. Kendimle Yeni Baştan
11. Çırılçıplak